ik heb stroeve werkrelaties (irritatie)

irritatie effectief inzetten

"Anybody can become angry - that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way - that is not within everybody's power and is not easy."

Aristotle

Irritatie effectief inzetten

Irritatie, of een zwaardere vorm van boosheid, kan bijzonder beschadigend zijn voor werkrelaties (en natuurlijk prive relaties). Als we niet opletten, dan hebben we al iets gezegd dat niet bijdraagt. Dit maakt je minder effectief. 


Let wel, ik zeg niet dat irritatie nergens over gaat. Er zit informatie onder je irritatie, waar je wel degelijk iets mee kunt, en waarschijnlijk ook zou moeten willen. Echter, je wilt niet geleid worden door je irritatie. 


Het is in onze maatschappij eigenlijk een niet acceptabele emotie. Irritatie of woede. Daarmee wordt hij veelal ook onderdrukt. Het kan zelfs zo zijn dat je vrijwel helemaal geen irritatie meer voelt, alleen dat het soms ineens op komt. 


Ik herken beide gevallen. Voor mij is het enorm effectief geweest om de irritatie een keer helemaal uit te leven in een ontladingssessie. Vervolgens om meerdere methoden aangereikt te krijgen om tot een intelligente response te komen, op basis van de informatie in de emotie. Wat ik kan, kan jij ook: irritatie effectief inzetten!

Door je irritatie een keer helemaal uit te leven, en te zien welke informatie er onder zit, komt er meer ontspanning op. Het helpt je om de reactie die je hebt op deze emotie in beheer te nemen. Vervolgens kan je met de informatie die je verkregen hebt een zinnige response geven op wat het dan ook was dat je irritatie of boosheid triggerde. irritatie of boosheid gaat veelal uiteindelijk over grenzen. De voordelen van dit coachingtraject in gaan zijn:


  • Je krijgt helder waar je irritatie of boosheid echt over gaat
  • Je krijgt helder welke informatie er onder je irritatie of boosheid zit waar je je respons op kunt baseren.
  • Je krijgt je reacties op je irritatie of boosheid meer in beheer.
  • Je relaties worden beter er is meer verbinding waar de irritatie of boosheid dit eerst in de weg stond.. 
  • Je wordt krachtiger omdat boosheid je ook toegang kan geven tot je werkelijke power.

wat zijn de bouwstenen van het coachtraject 'Irritatie effectief inzetten'

Onderdeel 1 helemaal je irritatie uitleven

Het geeft je heel veel als je weet waar je irritatie eigenlijk over gaat. Tevens is er veel te leren over wat het hele fenomeen boosheid nu eigenlijk is, en wat deze emotie voor je wil doen. Door je irritatie of boosheid een keer helemaal te leven, kan je toegang krijgen tot de informatie die er onder zit. Dit geeft je diverse inzichten. Waar gaat je irritatie ten diepste over en waar komt deze vandaan. Tevens krijg je je boosheid of irritatie al een stuk in beheer het wordt al vrijer. Mogelijk dient het je de ontlading nog eens te herhalen.

Onderdeel 2 methoden om om te gaan met je irritatie

Als je de irritatie zijn gang laat gaan dan heb je al gereageerd voor je er erg in hebt, je automatische reflex. Dit werkt averechts voor verbinding me mensen. Door de informatie tot je te nemen die onder je irritatie of boosheid zit, kan je een geïnformeerde intelligente response geven, indien je voldoende bewustzijn hebt als deze weer op treedt. Er is een aantal methoden om dit te doen. Dit is een volgende stap om je boosheid of irritatie in beheer te krijgen.

'effectieve irritatie' coaching traject

Wat krijg je in het coachingtraject?

  • 1 intake
  • 1 keer 2 uur intense kick-off
  • 2-3  face to face coaching sessies van anderhalf uur
  • 1-2 skype sessies voor ad hoc issues en follow up van een half uur

100% satisfaction guaranteed!

Als je niet tevreden bent met een sessie, dan krijg je tot 2 weken er na altijd je geld terug. Geen discussie.

'Dit nieuwe inzicht heeft ertoe geleid dat ik die woede meer en meer loslaat en vooral ook los kan zien van gebeurtenissen in het heden en verleden. Dit geeft meer innerlijke rust.' 

senior professional grote bank

'Wat ik erg indrukwekkend vind aan de coachingsessies, is het feit dat ze kunnen worden gebruikt voor eenvoudige doelen (bijvoorbeeld het verminderen van woede, uitdrukking geven aan zichzelf op het werk) of diepere doelen (bijvoorbeeld wat is woede, heb ik de controle erover) '

consultant, in een grote  Bank

'Een half uur met jou, heb ik meer aan dan 10 sessies met die psycholoog’ '

professional in een grote Bank

boek het 'irritatie effectief inzetten' coachingtraject nu!

meer relaxed

Doordat je weet waar je irritatie over gaat, is er meer rust in je systeem. 

je wordt effectiever

Omdat je irritatie of boosheid niet tegen je werkt, maar voor je wordt je effectiever

je relaties worden beter

Omdat je niet langer je irritatie of boosheid gewoon uitleeft, maar de informatie die er uit naar boven komt inzet op een intelligente manier, worden je werkrelaties en je prive relaties beter.

je krijgt meer kracht

Hoewel irritatie je ook kan ontkrachten, kan boosheid voor je ook de sleutel zijn tot je kracht. 
arrow_drop_up arrow_drop_down