leef je visie!

coaching programma als je een visie hebt en deze wilt 'leven'

NU HEB IK EEN VISIE, ....wat nu? 

Als je een visie hebt en deze komt voort uit je toegang tot het transpersoonlijke stuk in jezelf, dan heb je enorm veel bereikt! Je weet wat je ten diepste vervult, en waar je het voor doet. Daarmee weet je dat je niet meer iets poogt te bewijzen voor iemand, maar dat je je eigen kompas volgt.


Toen ik mijn visie had, dacht ik dat ik er was. En er was ook veel bereikt. Daarna kwam ik op het punt dat ik eigenlijk niet wist hoe ik mijn visie een plek in mijn leven gaf. Er doemt een tweetal risico's op:

1. Te veel los laten: Je hebt je visie, en die laat je voor wat het is en hoopt er het beste van. Dit klinkt laconiek, maar contact houden met je visie en naar realisatie werken gaat niet van zelf. 

2. Te veel vasthouden: Je maakt van je visie een must, en gaat hem als een project aanpakken. Dan kan het dat de stress toeslaat, en je alleen maar de ene slavendrijver (je 'ego versie' van visie) vervangen hebt door een andere (je hogere visie). 


Daarmee is het nog niet zo eenvoudig om je visie te leven. Omdat ik daar zelf tegenaan gelopen ben, en met ondersteuning goed uit ben gekomen. Heb ik een programma ontwikkeld om je hierbij te supporten.


De intake voor dit programma is in principe alleen voor mensen die de andere trajecten doorlopen zijn ('Goed in je vel' en "Dit is het niet, wat dan wel', ofwel de gehele 'Be you Be happy @Work' methode.), dan wel een vergelijkbaar programma.

Wat ik kan, kan jij ook: leef vanuit je visie

Als je je visie hebt, is de volgende stap het leven vanuit visie.  Hoe maak je de stap van externe oriëntatie naar interne oriëntatie. Het is in feite een transformatie waar je pas aan kunt beginnen als je een visie hebt. En als je een visie hebt, kom je ten minste voor je eigen gevoel boven het maaiveld uit. Daar komt ook een dynamiek bij vrij in jezelf, die je niet hebt wanneer je gewoon in je comfort zone blijft meelopen in je onbewuste visie zoals je altijd deed.


Door te leren je visie te leven ga je een transformatieproces door. En dit transformatieproces leidt tot meer ware vrijheid, en vervulling. Om je te begeleiden in dit proces heb ik een programma opgezet in de structuur van de negen typen van het Enneagram die alle een facet van menselijke valkuilen en menselijke vermogens vertegenwoordigen. Dit wordt vormgegeven binnen het integraal kader, op fysiek, emotioneel, mentaal en transmentaal niveau. De voordelen van dit coachingstraject zijn:

 • Je krijgt helder hoe je je visie leeft in de praktijk
 • Je krijgt helder wat er aan afweer op komt in je als je je visie wilt leven en hoe daar mee om te gaan.
 • Je krijgt inzicht in wanneer je voorbij je persoonlijkheid je visie leeft, en wanneer je vanuit je persoonlijkheid opereert.
 • Je voelt je steeds meer vervuld naarmate je visie meer centraal staat in je leven. 
 • Een mens die vanuit visie leeft, is krachtiger en meer verbonden met zichzelf, de mensen om zich heen, en de wereld.
 • Je positie en groeipotentieel vanuit spiral dynamics wordt helder.
 • Je level van bewustzijn groeit verder.

wat zijn de bouwstenen van het coachtraject 'Leef vanuit je visie!'

Onderdeel 1- je basis

Kerngroeithema's van Enneagram typen 6-9-3: basisvertrouwen in jezelf, je medemens en actie zetten in de wereld. Door zowel de valkuil als de potentie/groeikant van deze drie Enneagramtypen als basis te nemen op fysiek, emotioneel, mentaal en transmentaal niveau leggen we de basis voor het realiseren van je visie. Realiseren van je visie in de zin dat je deze daadwerkelijk leeft.

Onderdeel 2 voorbij aan gevoelens

Door de groeithema's van typen 2, 4 en 1 centraal te stellen, bewegen we van gevoelens accepteren en in beheer nemen, via er voorbij gaan, naar vreugdevol leven. Het lijkt evident wellicht gevoelens accepteren en in beheer nemen, maar hier is enorm veel in te winnen. Met name het transcenderen van bijvoorbeeld angsten, boosheid en schaamte levert enorm veel op, waardoor je minder geleefd wordt door je patronen. Hierdoor wordt je vrij je energie steeds meer in te zetten op waar het je werkelijk om gaat.

Onderdeel 3 - naar vrijheid en integratie

Door de groeithema's van Enneagramtypen 7, 5 en 8 centraal te stellen, starten we je bevrijding op nog dieper level. Eerste stap is niet langer hoeven te reageren uit angst voor (emotionele) pijn. Vrijwel al onze patronen (of enneagramtypen) zijn gebaseerd op angst voor een bepaalde vorm van pijn die we ergens in ons leven hebben opgelopen. Naarmate we meer in staat zijn om bij de pijn te blijven, waar we veelal als volwassen persoon eigenlijk geen angst meer voor hoeven te hebben, groeien we naar werkelijke vrijheid! De volgende stap is ook vrede te hebben met je eigen verlangens en verder te groeien in liefde voor je medemens. Tenslotte integreren we alle voorgaande stappen. 

leef je visie coaching traject

Wat krijg je in het coachingtraject?

 • 1 intake
 • 9 face to face coaching sessies van anderhalf uur
 • 1 integratie 
 • Oefeningen en achtergrondmateriaal 


NB als je al het traject "Het Goede Leven" hebt afgerond, dan kan het met minder sessies, eveneens als je al een alternatief traject hebt gedaan met vergelijkbare resultaten.

100% satisfaction guaranteed!

Als je niet tevreden bent met een sessie, dan krijg je tot 2 weken er na altijd je geld terug. Geen discussie.

'Hij is compassievol en onderzoekend, neemt de tijd om dieper te kijken. Met zijn inspirerende wijze van coaching heeft hij mij inzicht gegeven. Voor mij is het resultaat dat ik nieuwe inzichten heb en weer verder kan. '

(oud) Voorzitter rvb zorgonderneming

'Jan Willem is in staat om in zeer korte tijd je zelf  de vinger op de zere plek te laten leggen. Oude patronen komen naar boven zodat ze kunnen helen. Een zeer intensieve ademhalingssessie bracht voor mij een ontlading en daarna mooie inzichten. De rust die Jan Willem uitstraalt maakt dat je je heel veilig voelt. 10 kilo lichter na de sessie. '

Professional, in een grote  Bank

'Die patronen onderzoeken en onderkennen is lang niet altijd aangenaam (en ze zijn ook niet meteen opgelost), maar voor mij geeft het rust en helderheid om te weten hoe die dingen bij mij werken. '

Consultant 

boek het 'leef je visie' coachingtraject nu!

leven in lijn met je visie

Je weet waar het je werkelijk om gaat. 

weten hoe om te gaan met je eigen afweer

Je krijgt duidelijk in concrete stappen hoe je dichterbij komt waar je wilt zijn.

samenvallen met waar het je om gaat

Door vanuit je eigen visie te leven, in plaats van uit die van een ander, val je samen met waar het je werkelijk om gaat. Daar is geluk te vinden. 

steeds meer vrijheid en ontspanning ervaren

Door steeds meer inzicht in je persoonlijkheid, en meer ontspanning van je persoonlijkheid, ervaar je steeds meer vrijheid in je handelen.

weten wie je bent

Jezelf leren kennen op diepere lagen, weten wanneer je in je patroon zit, en wanneer je in visie zit. Enorme ontdekkingsreis.

vol leven

Door je visie te kennen, en op het spanningsveld tussen visie en je comfortzone te leven, leef je vol en op het scherpst van de snede.