Ben je een beetje perfectionistisch?  Enneagramtype 1?

Ben je een beetje perfectionistisch? Enneagramtype 1?

Last van perfectionisme?

Heb je zo nu en dan, of eigenlijk vrij vaak last van perfectionisme? Kan je je er aan ergeren als mensen zelf niet zien dat ze een enorme spelfout hebben gemaakt? Herken je dat je je soms wat verliest in details? Waardoor mogelijk dingen je te veel tijd kosten omdat het net iets te goed moet zijn? Is er ergens een angst om fouten te maken? Ben je soms wat afstandelijker naar mensen dan je zou willen? Houd je meer van controle over anderen dan je lief is? Als je enkele elementen herkent, dan kan je wel eens een Een in het Enneagram zijn….

Ben je een perfectionist?

Werkt het altijd voor je?

Dit perfectionisme je mogelijk al ver gebracht in je loopbaan. En wellicht merk je dat het niet altijd meer voor je werkt. Als je daar bent, is dat wellicht niet een fijne constatering, maar dan kan de verandering in je beginnen!

Meer ontspannen!

Hoe zou het zijn om wat relaxter te zijn naar jezelf en naar anderen? Om de controle wat te kunnen laten vieren en naar meer lol in het leven te gaan? Als je het gevoel hebt dat er toch méér mogelijk moet zijn in het leven, dan is dit misschien het moment om dieper te kijken in je persoonlijkheid! Het kan zijn dat je persoonlijkheid overeenkomsten heeft met Enneagramtype Een, en dat het je ondersteunt om dit te onderzoeken. Omdat je dan ook kunt ontdekken hoe je het perfectionisme wat kunt ontspannen en aan je persoonlijkheid voorbij kunt gaan!

Wat is het Ennagram?

Het Enneagram is een (mens)model dat helpt je inzicht in jezelf te verdiepen. Het wordt gezegd dat de wo

rtels van het model heel oud zijn (o.m. uit de Soefi-traditie). Verder werd het de afgelopen decennia heel bekend. Het wordt het nu al tientallen jaren veel gebruikt voor zowel het opleiden van managers als voor life coaching. Zie onderaan deze blog een plaatje van het Enneagram. Veel mensen hebben weerstand om ‘mensen in hokjes te stoppen’. Heel begrijpelijk. Dat is niet wat dit is, een mens is oneindig veel meer en complexer dan welk model dan ook. Zolang je voor ogen blijft houden dat het slechts een model is, kan je er je voordeel mee doen! Het onderzoek naar welk type je bent levert je op zich al heel veel inzicht op. Uiteindelijk, als je weet welke van de negen (Ennea = 9 in het Oud-Grieks) je bent, dan geeft het je helderheid over je groeirichting. Het Enneagram biedt dan tips om je verder persoonlijk te ontwikkelen zodat je vrijer wordt en meer ontspanning en rust in jezelf ervaart.

Meer over type 1 ‘de perfectionist’ – Hoge Lat

In deze blog richt ik mij specifiek tot type 1, ook wel de perfectionist of de hervormer (‘reformer’) genoemd. De Een gaat voor perfectie, dus alles wat de Een ziet of doet, houdt hij/zij tegen een heel hoge lat. In de ogen van de Een is de wereld zeker niet perfect, er is altijd wel iets mis: een spelfout; of (nog erger) een veelheid aan spelfouten; ofwel iemand is niet op tijd; of het is rommelig; enzovoort, enzovoort. De Een ziet het allemaal! En dit kan inde Een tot frustratie of irritatie leiden: ‘Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat die mensen dat zelf niet zien!”. De Een houdt er verder vaak van om zaken te ordenen: lijstjes. Voorts zal de Een in het algemeen op tijd zijn, en een opgeruimd huis, bureau en inbox hebben.

Hoe uit je je over die imperfecties?

Het is ook niet acceptabel voor de Een om uiting te geven aan deze hierboven genoemde frustratie of irritatie (…dat is natuurlijk ook niet bepaald perfect om te doen…). Daarom wordt dit gevoel van frustratie of irritatie onderdrukt. Dit kost veel energie, en brengt spanning in je lichaam. Er komt een moment dat het de Een te veel wordt en er wel een uiting komt. Maar als deze bom dan barst, kan de uiting te krachtig of heftig zijn voor dit specifieke imperfecte punt. Dan kan de ander nogal schrikken en mogelijk de Een afwijzen of niet open staan voor wat de Een te geven heeft aan feedback. Dit omdat de betreffende zogenaamde ‘normoverschrijder’ de opeenstapeling van irritatie voor alle eerdere verzwegen punten voor de kiezen krijgt.

Voorbeeld van Manager Type 1

Ik heb ooit een Manager Type 1 gehad. Omdat mensen met Type 1 in het algemeen als competent ervaren wordt, kunnen zij stijgen op de ‘Corporate Ladder’. Als hij mij feedback gaf, dan was het altijd over wat er niet goed was, vooral in tekst. Ik heb er veel van geleerd, maar op een bepaald moment vroeg ik hem onder toenemende vertwijfeling: ‘Ben je blij met wat ik oplever?’. Het voor mij nogal verrassende antwoord was: ‘Zeker weten’. Voor hem was het weer een eye-opener dat zijn feedback bepaald niet die indruk gaf. En dat zijn feedback er voor mij en elk ander teamlid veel gemakkelijker in gaat als hij start met wat hij overall vindt van het stuk dat opgeleverd is.

Hoe kan ik groeien als type 1?

Herken je jezelf hier in, dan zou je persoonlijkheid overlap met Type 1 kunnen hebben. Ik raad je dan aan een stap dieper te gaan, en nog iets verder te onderzoeken welk type je bent. Zie hieronder aan het eind van dit blog hoe je dat kunt doen. Het groeipad voor de Een is – heel kort gezegd – dat er ook lol mag zijn in het leven! Hoewel dit voor veel Enneagramtypen wellicht een vrolijke boodschap zou zijn, zal de Een geneigd zijn te denken: ‘maar zo gemakkelijk is het leven allemaal niet’. Als je dat nu inderdaad denkt, dan zou dat juist nog eens een bevestiging kunnen zijn dat je een Een bent qua persoonlijkheid.

Voorbij je persoonlijkheid? Een integraal perspectief

Natuurlijk gaat dit hierboven over het ontwikkelen van het Enneagramtype, ofwel je persoonlijkheid, en we zijn als mens natuurlijk veel meer dan alleen onze persoonlijkheid. Het is daarom ook interessant hoe het is als je voorbij gaat aan je persoonlijkheid. Vooral op momenten dat het gedrag of patroon dat als het ware vanzelf lijkt te gebeuren in reactie op iets (veelal iemand die iets doet of niet doet), niet voor je werkt.  Zodra je het ziet, en je bewust bent dat dit is wat je persoonlijkheid van nature doet, dan krijg je ook de mogelijkheid het anders te doen. Daarmee begin je vrij te worden van je persoonlijkheid. En zo kan je ook gedrag inzetten dat wel voor je werkt. Vanuit integraal perspectief (Wilber) kan je in coaching enerzijds je persoonlijkheid meer ontspannen door de delen die in de schaduw zitten bewust te maken en weer te integreren. Dan gaat er spanning uit je lijf. Anderzijds, en parallel aan deze ontspanning in je persoonlijkheid, werk je dan aan steeds verdere bewustwording waardoor je ook aan je persoonlijkheid voorbij kunt gaan. Dit heeft tot gevolg dat je meer ontspannen in je vel komt te zitten, maar ook een ruimer perspectief krijgt op je problemen.

Gratis tool ‘9 stappen om je enneagramtype te bepalen! of, wie ben ik (niet)?’

Vind je dit interessant? Als je zo snel en gemakkelijk mogelijk wilt bepalen of je daadwerkelijk type Een bent, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dan krijg je nu voor een korte periode kosteloos mijn hulpmiddel ‘9 stappen om je Enneagramtype te bepalen! Of, wie ben ik (niet)?’ gratis. Het is gebaseerd op 17 jaar kennis van het Enneagram, de gegeven trainingen en coaching, zo kort en helder mogelijk samengebracht in een toegankelijk korte overzicht. Daarin word je stap voor stap door het proces genomen.

Enneagram coaching

Omdat het in de praktijk soms lastig is je type te bepalen, en er ook enige complexiteit bij komt (vleugels, groeipunten, stresspunten om er maar een paar te noemen), kom je er soms toch niet alleen uit. Dan is het natuurlijk ook mogelijk hulp in te roepen van een coach of andere begeleider. Ik help je ook graag om je Enneagramtype verder uit te vinden.  Ik heb 17 jaar ervaring met het Enneagram en ben gecertificeerd coach. Mijn missie is dat je goed in je vel zit, op de goede plek zit, en effectief bent in je werkomgeving. Als je geïnteresseerd bent, neem contact op! Ook kan het zijn dat je al min of meer weet welk type je bent, maar je groei serieus ter hand wil nemen. Speciaal daar voor heb ik diverse coachtrajecten ingericht vanuit het integraal perspectief zoals hierboven aangegeven. Zie hier, voor als je vast zit. En click door naar hier, voor als je wel weet dat wat je nu doet het niet is, maar niet weet wat het wel voor je is.

Enneagram training

Het kan ook enorm ondersteunend zijn voor een team om een Enneagram training te doen. Met name voor een nieuw team, een team met een nieuwe manager, of een team dat niet lekker loopt. In een middag of een tweedaagse leert iedereen zichzelf en elkaar beter kennen. Hiermee bouwt het team aan vertrouwen. Dit vertrouwen is zoals mogelijk bekend de eerste laag in de piramide van Lencioni. Vertrouwen is daarmee in die team building theorie de onmisbare basis voor een goed functionerend team. Als je geïnteresseerd bent, neem contact op voor een afspraak!

Plaatje Enneagram

Determine your enneagram type and become happy at the work place

Reactie

Ik hoop dat dit je ondersteunt in je groei en geluk, zo ja geef graag een reactie

Contact

Hiermee kan je een gratis intakegesprek aanvragen, of als je meer informatie wilt dan bel ik je terug.
! Als iets onhelder is, laat graag weten dan kan ik de blog verder verbeteren.

Over de schrijver
Ik studeerde als Bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit Rotterdam), daar onder meer Bestuurder van een Dispuut geweest, en na mijn studie eerst ‘belangrijke zaken’ gedaan als koeienmelker in een kibbutz, Ein Hashlosha, Israel, en leraar Frans geweest in Ngogwe, Uganda. Daarna in 5 jaar RA geworden en van Assistent opgeklommen tot Manager bij één van de grote maatschappen in de accountancy en in de consultancy (PwC). (Senior) toezichthouder geweest bij De Nederlandsche Bank en ten slotte Manager geworden bij een grootbank (Rabobank). Omdat in teams werken binnen een professionele omgeving één van mijn andere passies is, wijd ik mij ook aan projecten in een grootbank (Rabobank), naast mijn praktijk als coach in Maarssen. Naast werken in een Corporate heb ik zeer veel in persoonlijke ontwikkeling geïnvesteerd. Niet alleen in skills, maar ook – in de woorden van Ken Wilber – zowel ‘growing up’ als ‘waking up’. ‘Growing up’ gaat over bewust worden van je eigen patronen, en ‘waking up’ gaat over het toenemen van het vermogen om bewust te zijn. Het laatste is letterlijk wakker worden in wat er is. Ik ondersteun graag mensen in ‘growing up’ en ‘waking up’ omdat ik iedereen dat succes gun. In mijn coaching richt mij daarom vooral op mensen met een werk-gerelateerd groeidoel. Uiteindelijk wil ik er aan bijdragen dat je meer bewust bent van hoe het in je werkt en dat je bewust in visie leeft. Dat je in staat bent je patronen te zien en deze in beheer te krijgen. Zodat je beter in je vel komt te zitten en nog effectiever bent ook!
Reactie plaatsen

Ik wil graag blogs ontvangen die me gelukkiger op mijn werk maken

arrow_drop_up arrow_drop_down